Behandeling van nekpijn en hoofdpijn

 

Help ik heb nekpijn!

 

De pijn zit in dat stukje tussen nek en schouder. Of de klachten komen van de linker- of rechterkant van uw nek. Plotselinge pijnscheuten? Hierdoor kan ook flinke hoofdpijn ontstaan. Pijn of tintelingen in jouw schouders en/of armen kunnen een gevolg zijn van jouw nek. Tijgerbalsem, sportgel, warme kussentjes,.. je deed het allemaal en niets helpt.

 

Waar komt die pijn vandaan?

 

Meestal is het een combinatie van verschillende oorzaken. Nek- en of hoofdpijn worden vaak veroorzaakt door verkrampte spieren. Misschien heb je ook stress, verkeerde houding, je zit te lang stil in dezelfde houding.

 

Verstoorde bloeddoorstroming

 

Door de nek en het hoofd lopen allerlei bloedvaten. Worden deze bloedvaten gedeeltelijk geblokkeerd in de nek, door bv. een verkeerde houding, is er sprake van verstoorde bloedtoevoer. De verminderde bloedtoevoer naar de hersens, zuurstoftekort, kan het lichaam pijnprikkels doorsturen en hierdoor kan hoofpijn ontstaan.

 

Scheefstand van het bekken kan ook nek- en hoofpijn geven

 

Het bekken is het centraal punt van ons lichaam. Staat het bekken scheef dan geraakt ons lichaam uit balans. Jouw lichaam probeert dit te corrigeren door de wervelkolom lichtjes te draaien. Onze wervelkolom staat in verbinding met allerlei pezen en spieren die ook naar onze nek en hoofd lopen. Wie weet komen de pijnen van uw nek en/of hoofd voort van het bekken?

 

Hoe geraak je van de pijn verlost?

 

Bij Practici bekijk ik eerst het bekken, rug en daarna gaan we zorgvuldig de nek behandelen met relaxatietechnieken en massage.

 

Waarom een afspraak maken?

 

Kom langs bij de eerste pijnen. Veel mensen die te lang blijven lopen met hun klachten maken het onnodig erger. Het moet niet altijd pijn doen maar van een korte behandeling kan je maanden genieten van een lichaam dat goed functioneert.