Jouw dochter/zoon heeft rug-, schouder- of andere klachten

 

Ach, ze klagen om aandacht te vragen?

 

De klachten van rug, schouder en nek bij kinderen moet u als ouder wel serieus nemen. Kinderen en jeugd die over rug-, schouder- of nekpijn klagen is vaak een structurele oorzaak of een overbelasting van de spieren. Het kan zijn dat er een afwijking aan de wervels te zien is. Een bekend voorbeeld is Scoliose, een zijwaartse kromming van de wervelkolom. Een andere oorzaak is een overbelasting van de spieren. 

 

Hoe ontstaat deze pijn?

 

De klachten ontstaan vaak bij jongeren die in hun puberteit komen. Zelden komen deze klachten voor bij heel jonge kinderen. Er zijn verschillende onschuldige oorzaken voor de pijn bij kinderen/jeugd. Ze tillen zware voorwerpen verkeerd op (vanuit de rug en niet via de beenspieren). De hardnekkige sporters hebben een verkeerde houding aangenomen, ook onze gamers mogen we niet vergeten.

 

Het is goed te behandelen

 

De klachten worden verholpen door oefeningen voor het heupgewricht en voor de nekwervels. De chronische pijn gaat verminderen en doorstroming rondom de geblokkeerde gebieden worden aanzienlijk bevordert. 

 

Wanneer een afspraak maken

 

Zie jij als ouder dat uw kind de afgelopen dagen te veel gesport heeft, te lang gebogen gezeten of teveel getild? Kom dan eens langs. Bij tijdige behandeling kan jij als ouder het voorkomen dat de pijnklachten erger worden.