6 tips om de herfst/winter tegemoet te gaan

 

Als de bomen weer prachtige en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomelk onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede.

 

Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan?

We hebben genoten van het mooi weer. Misschien heb je vrij gehad of ben je zelfs op vakantie geweest. Je bent lekker uitgerust en vol van energie. Laat het niet wegzakken wanneer het najaar begint. Blijf opgewekt, energiek en gezond.

 

Hoe blijf je opgewekt, energiek en gezond?

 6 tips om je energie, fit en positief de herfst tegemoet te gaan:

 

1. Blijf in beweging

Beweging is belangrijk voor je weerstand. Sport; neem de trap en fiets naar je werk in plaats van de auto te nemen. Bewegen zorgt voor een aanmaak van gelukshormoon, het houdt je gewrichten soepel en je lichaam in goede conditie. Dus blijf niet de hele dat onder je dekentje zitten.

 

2. Ga naar buiten en zoek de natuur op

Daglicht en de natuur doen goede dingen met je gemoedstoestand. Ga naar het bos of maak een wandelingetje gewoon in je eigen omgeving. Een herfstbui of niet: zoek de bomen op en geniet van de vallende blaadjes.

 

3. Slaap voldoende

Voldoende nachtrust is altijd al belangrijk, maar zeker ook in dit jaargetijde blijft het belangrijk om je lichaam voldoende tijd te geven om te herstellen en weer op te laden.

 

4. Denk positief

Schrijf iets leuks op of maak een grappige tekening. Zet muziek op, danst van de badkamer naar de keuken of zingt. Door dit bewust te doen ga je dankbaarder zijn en je zult merken dat jouw gedachten veel positiever worden.

 

5. Eet gezond

Je bent wat je eet, zeggen ze altijd, toch? Eet gezond en gevarieerd. Zorg dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt om je energiek en fit te blijven voelen. Wist je dat goede voeding is ook goed is voor jouw immuunsysteem.

 

6. Steek een kaars aan

Door een kaars aan te steken maak je de omgeving aangenamer. Zeker bij de donkere dagen.

Wetenschappelijk is het bewezen dat kaarsen een kalmerend effect hebben vanwege de vlam. Je ontspant, verhoogt het zelfbewustzijn en je ervaart minder stress.

De beste kaarsten om lekker te ontspannen zijn geurkaarsen. Geuren doen ons denken aan fijne herinneringen, gebeurtenissen en emoties. Jasmijn, lavendel of vanille, deze geuren helpen je om te ontspannen.

 

Hoeveel maanden hebben wij met een “R”?

8 maanden, dit is veel!

Wat is aangeraden om te doen in die maanden? Het innemen van supplementen of de 6 tips volgen.

 

Welke voedingssupplementen helpen mij om gezond en fit te blijven?

 

Alles in één: multivitaminen

Een complete dosis van 13 vitaminen en mineralen die jou helpen je door de herfst en winter te komen.

 

Veel last van de luchtwegen?

Neem een supplement dat curcumine bevat. Deze plantaardige stof helpt de longen en de bovenste luchtwegen gezond te houden. Bovendien ondersteunt dit het immuunsysteem. Wat de meeste niet weten is dat je keel goed moet spoelen met warm water met een beetje bicarbonaat. Daarna spoel je neus met physiomer.

 

Vitamine D

Wanneer de donkere dagen er aankomen hebben we minder zonnestralen. Voor onze botten is vitamine D heel belangrijk.

 

Vitamine C

Voor een gezond afweersysteem is het goed dat we voldoende vitamine C binnenkrijgen.

 

Let op! Soms is het niet nodig om supplementen in te nemen.

Doe jij mee met de 6 tips die hierboven staan?