Therapeutische massages

hebben een helend effect en kunnen aandoeningen en symptomen zoals stijfheid en pijn verlichten.

 

Wat is het nut van een therapeutische massage?

Het doel van een therapeutische massage heeft een helend effect en kunnen aandoeningen en symptomen zoals stijfheid en rug-, schouder-, nek- of hoofdpijn verlichten. Andere massages dienen een algemener fysiek doel: ter verhoging van weerstand of voor een betere bloedcirculatie of vocht.

 

Hoe vaak moet je je laten masseren?

Een keer per maand is het standaard advies, het effect is minder intens. Kom je regelmatig voor een massage dan merk je op dat uw lichaam steeds sneller en beter op de massage reageert. Als je in je privé- of beroepsleven veel druk of stress ervaart, kun je je beter vaker laten masseren

 

Heb je pijn in uw spieren

Wanneer de therapeute diep gelegen spierknopen heeft verzacht en opgelost, is het mogelijk dat je de volgende dagen na de massage spierpijn ervaart. Dit is niet ongebruikelijk. Na enkele dagen verdwijnt deze pijn en merk je hoe ontspannen uw spieren en probleemgebieden zijn. Heb je deze klacht al een paar maanden of jaren dan is het aangeraden om vaker langs te komen.

 

Hoe voel je je na een massage?

Het is volkomen normaal om je moe te voelen na een massage. Je kan hoofdpijn krijgen en je spieren zullen pijnlijk aanvoelen. Dat is allemaal heel erg normaal. Tijdens een degelijke massage wordt je lichaam namelijk gestimuleerd om gifstoffen vrij te maken.